Vissersboten aangemaand verwijderd te worden uit de kreek tegenover ‘ Robbiesluis’

923

16640540_1765936223735014_6627745221135366104_nOp grond van een eerder gedane verzoek van het ministerie van Openbare Werken, hebben de medewerkers van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, de eigenaren van de vissersboten die aangemeerd stonden in de kreek van de ontwateringssluis op de hoek van de Marie Curiestraat en de Anton Dragtenweg aangemaand zich te verwijderen.

De sluiskreek wordt door de vissers gebruikt voor het aanlanden van vis. Deze vissersboten belemmeren het uitstromend water in de sluiskreek. Een ondernemer die naast de sluiskreek zijn viswinkel exploiteert is de persoon die de vissers faciliteert bij het aanlanden en geeft toestemming voor het aanmeren van vissersboten voor langere periode.

In het bijzijn van de politie zijn afspraken gemaakt dat de boten aan de achterkant van het terrein van de ondernemer op de rivier naast de sluiskreek aangemeerd moeten worden.