Ondernemer van autoverhuurbedrijf vervalst en verkoopt auto van eigenaar door

839

Een benadeelde stapte op dinsdag 14 februari naar de politie en deed toen aangifte. De reden hiervan was dat hij zijn auto die hij aan een autoverhuurbedrijf verhurd had niet meer terugkreeg. Hij kreeg telkens weer een niet bevredigende antwoord op de vraag naar zijn voertuig. Uit onderzoek van de recherche Oost bleek de ondernemer B. met drie anderen de documenten van het voertuig te hebben vervalst en die door te hebben verkocht aan een autohandelaar. De benadeelde kreeg wel normaal zijn geld voor de huur van diens voertuig.

Ondernemer B. werd met een van zijn compagnon aangehouden. Na een volmondige bekentenis te hebben afgelegd en na de derde verdachte te hebben opgespoord, werd het drietal na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. Zijn compagnons ontkenden wel schuldig te zijn aan deze strafbare feit. Zij meenden niks te weten van deze zaak.