ANRS voert vonnis snelrecht uit op taxichauffeurs met openstaande boete

815

Op donderdag 23 februari hield de politie aan de Maagden-en de Domineestraat een scan controle op taxichauffeurs van de verschillende taxibedrijven. De reden hiertoe was dat de Afdeling Automaische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname na verificatie tot de ontdekking kwam dat meer dan 300 taxichauffeurs hun openstaande boete nog open hadden staan.

Deze boetes waren door de snelrecht uitgesproken vanwege een verkeersovertreding. Het is nu de taak van de ANRS om achter deze taxichauffeurs aan te gaan en het vonnis van de rechter ten uitvoer te brengen. Bij de controle hebben vijftien taxibestuurders hun boete ter plekke betaald. Aan hun werd ook voorgehouden of ze de boete gaan betalen en of ze verkiezen achter slot en grendel te belanden.