Autobestuurder ingesloten wegens het niet kunnen betalen van de openstaande en recente verkeersboete

832
hand of a prisoner

Op woensdag 22 februari werd de autobestuurder, Steven L. voor een nacht opgesloten. Hij kon de verkeersboete die hij van de wetsdienaar van de Motor Surveillance Dienst (MSD) voor zijn onverantwoord rijgedrag in het verkeer en de twee vonnissen over het jaar 2014 aan verkeersboetes niet per direct betalen. De afdeling van het Automatische Nummerlaten Registratie Systeem (ANRS) ontdekte na verificatie dat het bedrag van SRD 650, die de verkeersrechter had uitgesproken over het jaar 2014, nog niet was betaald. Omdat hij deze opgelopen verkeersboetes niet kon betalen, werd hij ingesloten, maar mocht de volgende dag zich weer op vrije voeten begeven, nadat een familielid aan deze openstaande boetes had voldaan.