Enkele personen met een perceelaanvraag dupe van oplichterij geworden

1318

Een onbekend manspersoon was vanaf het begin van de maand februari bezig geweest met het mobielnummer 08196477 naar een aantal personen te bellen. Deze persoon is tot nog toe onbekend, maar gaf tijdens het bellen zich uit als te zijn het hoofd van domeinkantoor, de heer Mangalie. Degene die hij belde, waren daadwerkelijk personen geweest die een perceelaanvraag op het domeinkantoor hadden liggen.

Zo hield hij de gedupeerden voor dat de mogelijkheid bestond om het proces van deze aanvraag tegen betaling te versnellen. De benadeelde betaalden bedragen uit van ongeveer SRD 25000, in US Dollars en zelfs in Euro. Hij liet dat geld door een taxichauffeur afhalen en afzetten. Nadat de benadeelden dat bedrag betaald hadden, was er van Ulrick niks meer te horen. Hij verdween in alle stilte.

De Recherche is nog bezig met het opsporen van deze oplichter, maar vraagt de gemeenschap ook eerst contact op te nemen met het Ministerie van ROGB als zij ooit eens zo een telefoontje mochten krijgen.