Bestuurders van motorrijtuigen moeten meer neertellen voor hun WAM-verzekering

1838

De Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (SURVAM) liet via een bekendmaking weten dat alle schadeverzekeringsmaatschappijen op één lijn staan omtrent de aanpassing van de verzekering voor alle motorrijtuigen die aan het verkeer deelnemen.

De SURVAM gaf ook aan dat de kosten bij de verzekeringsmaatschappijen steeds hoger worden, vanwege het feit dat er de laatste tijden meer ongevallen in het verkeer zijn. De stijgende herstelkosten bij zowel materiële- als letselschade zijn ook de oorzaken van deze stijgende kosten. Tenslotte heeft de ontwaarding van de Surinaamse munt ook deels daarmee te maken. De meerwagen- en noclaimkortingen zullen wel gehandhaafd blijven. De verhoogde verzekering is vandaag al ingegaan.