Asha Gopalrai en Sandra Clenem

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) continueerde met zijn open parendrive na een fun mixed parendrive te hebben georganiseerd i.v.m. Valentijn. Aan deze bridgesessie deden uiteindelijk vijf paren mee en werd er volgens de Howell-loop gespeeld.

Elke paar had een verplichte rustronde vanwege het oneven aantal paren. Jane Harkisoen had de leiding van de avond en deed ook de scoring en de uitslag op het laatst. De speelsessies zelf verliepen heel vlot en erg spannend in een zeer relaxed sfeer. Het ontbrak niet aan de nodige hilariteit en humor bij markante biedingen en voorvallen.

De winnaars werden na het toepassen van een arbitrale score Asha Gopalrai en Sandra Clenem met een totaalscore van 18 wedstrijdpunten. Hierna volgden de rest van de paren met steeds 1 punt minder. De tweede plaats was voor Ratan Kalka en Harry Hermelijn met 17 punten. De derde plaats was voor Rinia Lieuw A Soe en Herta Tjin A Kwie-Lieuw Fat derde met een score van 16 punten. De vierde plaats was voor Marion Hoeseni-Idu en Marciano Sastro met 15 punten. De vijfde plaats was voor Gert Klootwijk en Sjon van Tewari met 14 punten. Aan het eind van de avond werd aan de winnaars ook nog hun certificaten van de Ruitenbridgecursus overhandigd, omdat beide ten tijde van de uitreiking uitlandig waren.

De prestigieuze SBB Nationale Viertallen Kampioenschappen beginnen dit jaar op 6 maart a.s. vanwege de organisatie en deelname aan de 44-e Inter-Guyanese bridge kampioenschappen te Paramaribo tijdens het komend Paasweekeind. Op maandag 6 maart 2017 is ook de SBB Jaarvergadering gepland met o.a. de bestuurs-verkiezingen, waarna het 4-tallentoernooi start. Tevens moeten de nieuwe gearriveerde machines van de Bridgemate II uit getest worden, op dat deze spoedig ingezet kunnen worden bij het scoren en berekenen van uitslagen.

Surinaamse Bridge Bond

Bron: SME sport