Twee vermoedelijke dieven en twee helers aangehouden

996

Twee vermoedelijke dieven en twee helers zijn op maandag 27 februari door de recherche van regio Oost
aangehouden.

Het viertal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een diefstal te Alkmaar. Een benadeelde deed op 26 februari aangifte bij de politie van Richelieu. Hij verklaarde dat onbekenden in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari 1 brush cutter, een toolbox met inhoud, 2 mobiele telefoontoestellen, een handboor, een auto geluidsinstallatie en 2 speakers uit zijn woning hebben weg genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Oost.
De aangever deed op maandag 27 februari het politiebureau weer aan en gaf de recherche door dat enkele manspersonen op een locatie bezig zijn de gestolen goederen te verkopen.

Bij een ingesteld onderzoek werden vier verdachten op de verkooplocatie aangetroffen en aangehouden. Ter plaatse zijn aangetroffen de 2 speakers, 1 handboor en de brush cutter. De andere goederen zijn nog niet achterhaald. Twee vermoedelijke verdachten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. De twee andere mannen blijken helers te zijn. Na verhoor zijn ze heengezonden.

Aan de opsporing van de hoofdverdachte wordt gewerkt.