De Surinaamse zwemster Xiomara Getrouw heeft in de VS een zwemrecord verbroken en is all-American geworden tijdens de nationale kampioenschappen. Deze wedstrijden werden van 1 tot en met 4 maart gehouden in Georgia, Columbus in de Aquatic Center.

Uit de 20 mannen teams eindigde St. Andrews University op de negende plaats, terwijl de vrouwen op de twaalfde eindigden uit de 23 vrouwen teams. De St. Andrews vrouwen finishten bij de 200 medley relay op de vijfde plaats. Xiomara Getrouw eindigde als eerste met een tijd van 26.20 op de 50 rugslag bij de 200 yard Medley relay.

De vrouwen relay team bestond uit Xiomara Getrouw, Chiara Knebelkamp, Tarryn Holmes en Choolwe Lourens. Ze zwommen hun finale tijd in 1:48.32 en vestigde hiermee een nieuw scholen record. Xiomara Getrouw werd benoemd tot all-American met haar overall vierde plaats bij de 100 rugslag welke zij in 57.61 seconden zwom.

Bron: SME sport