Vijftal roversbende aangehouden door politie Livorno

9684

Twee Indonesiërs die op donderdag 9 maart op de late avond voor een winkelpand aan de Sir Winston Churchillweg met een paar andere landgenoten zaten te borrelen, werden plots door een vijftal roversbende onder bedreiging van een mes, beroofd. De politie die deze telefonische melding via de Centrale Meldkamer kreeg, ging erop af en kon toen op aanwijzing van de twee benadeelden toch een van de rovers op de hoek van de Grensweg en de Basketbalstraat klemrijden en zorgdragen voor zijn aanhouding.

Maikel R. (19 ) die als eerste door de politie werd aangehouden, gaf de namen van zijn makkers aan de wetsdienaren door. De politie kon op deze manier in de vroege ochtend van vrijdag 10 maart de vier andere verdachten: Timothy M. (19), Gregory G. (19), Dimelzo C. (18) en Djematio B. (20 ) opsporen en aanhouden. Zij werden na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in achter slot en grendel geplaatst.

Een bromfiets en wat andere spullen die de rovers hebben buitgemaakt, zijn nog niet teruggevonden.