Visser verdronken te Meerzorg

3982

Op zaterdag 11 maart kreeg de politie van Meerzorg melding van een verdrinking. De eigenaar van een vissersbedrijf deed de melding dat een arbeider van hem te water is geraakt op zee, nadat hij verwikkeld was in het visnet. Hij verklaarde dat de vissersboot op maandag 6 maart vertrokken is met vijf bemanningsleden richting de open zee.

Op ongeveer 34 mijl zette de man een net van ongeveer 3 mijl lang uit. Op een bepaald moment raakte zijn ene hand vast in het net en kwam de visser te vallen. Hij is toen meegesleurd en kwam in het water terecht. De andere bemanningsleden schoten hem te hulp en is hij na enige tijd levenloos uit het water gehaald.

Het levenloze lichaam is door de bemanning overgebracht naar de oude aanmeersteiger van Meerzorg. De ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk in beslag genomen voor obductie.
De personalia van de man is vooralsnog onbekend. Het onderzoek wordt voortgezet door de politie van Meerzorg.