Vijf verdachten met krape eieren in hun bezit aangehouden

2299

Op woensdag 8 maart heeft de politie van Nieuw Amsterdam een melding binnen gekregen dat er krape eieren ten verkoop werden aangeboden in zakjes van tien stuks. De politie hield vijf verdachten aan die een overtreding hebben begaan van de wet Economische Delicten. Zowel de raper, de koper als de verkoper van de krape eieren waren na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie na het betalen van hun fikse boete weer op vrije voeten.

Het echtpaar P. die de verkoper was en in totaal 1210 eieren in hun bezit hadden, gaven na hun aanhouding aan de politie door dat zij deze bij de 55-jarige raper John M. hebben gekocht. Ook een jeugdige die 250 eieren in zijn bezit had, verklaarde die voor zijn vader te hebben gekocht.

Het is geheel verboden om krape eieren te rapen en die te bezitten om ze ten verkoop aan te bieden, omdat deze schildpad volgens de jachtwet een geheel beschermde diersoort is. De boete die bij de aanhouding betaald moet worden is gesteld op SRD 10 per ei.