Deelname Sergio Towo aan Parapan Am Jeugdspelen Sao Paulo 2017

1359

Met atleet Sergio Towo (17) zal Suriname haar debuut maken op de Parapan Amerikaanse Jeugdspelen, van 20 tot en met 25 maart in de metropool Sao Paulo, Brazilië. Sergio zal uitkomen op de 100 meter sprint en verspringen.

Sergio heeft een visuele beperking en doet voor het eerst mee onder supervisie van het Nationaal Paralympisch Comite Suriname (NPC-Suriname). Aan het evenement zullen ongeveer 1.000 jonge atleten uit 20 landen op de Amerikaanse continenten en in het Caribisch Gebied meedoen.

Alle atleten hebben een beperking en zijn onder de 21 jaar. Tijdens deze Parapan Jeugdspelen zullen 12 sporten in competitieverband beoefend worden: atletiek, boccia, Five-A-Side (blindenvoetbal), Seven-A-Side (blindenvoetbal), goalball, judo, gewichtheffen, zitvolley, zwemmen, tafeltennis, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis. Het evenement werd eerder gehouden in Barquisimeto, Venezuela (2005), Bogota, Columbia (2009) en Buenos Aires, Argentinië (2013).

Towo verheugt zich op deelname en het meten van zijn krachten op het internationale podium. In Suriname heeft bij vaker meegedaan met de wedstrijden van de Surinaamse Atletiek Bond en zou ook vorige week in actie zijn gekomen in de U-18 wedstrijden toen regen roet in het eten gooide en de wedstrijden werden afgelast.

Sergio is inmiddels afgereisd naar Sao Paulo met coach Eddie Held en de Chef-de-Mission Edward Gessel. 11 van de 12 sporten op deze Parapan Am Jeugdspelen zullen worden gehouden in het Braziliaans Paralympisch Training Centrum, die laatst nog gebruikt was voor de 2016 Olympische Spelen. De openingsceremonie is op 20 maart om 6 PM locale tijd in het westelijk paviljoen van het Anhembi Conventie Centrum.

Melvin Mackintosh

Bron: SME sport