Officiële in gebruikname van machines te LBO Meerzorg

2108

17264834_1442217519162469_1767220679602602465_nOp de school voor het Lager Beroepsonderwijs te Meerzorg vond op 17 maart 2017, in bijzijn van minister Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de officiële in gebruikname plaats van de machines, gereedschappen en materialen, welke gedoneerd zijn door het Amerikaans bedrijf Kosmos Energy. Dit bedrijf dat samen werkt met de Staatsolie is gericht op de exploratie en productie van olie en gas.

17361913_1442217925829095_2882757782931791125_nPeneux sprak over een bijzondere dag, omdat praktijkonderwijs gepaard gaat met goed ingerichte lokalen. Dit bedrijf,Kosmos Energy, heeft vele schenkingen gedaan aan verschillende scholen. Er staan ons heel veel revolutionaire veranderingen te wachten binnen het onderwijs. Binnekort komen er ook korte gecertificeerde opleidingen. De wet van SNTA(Suriname Nationale Trainings Autoriteit) is reeds doorgestuurd naar de Raad van Ministers, wat betekent dat onze opleidingen en diploma’s gelijk gesteld zullen worden aan dat van hetCaraibisch gebied. “Wij gaan internationaal”, aldus de Minister.

De bewindsman geeft aan bezig te zijn met de technologische veranderingen. In de toekomst zal men ook trainingen moeten volgen. Het technisch Onderwijs moet op een hoog niveau gehouden worden. Als eenheid en natie moeten wij ervoor zorg dragen, dat ons onderwijs op een hoger niveau komt. Wij doen niet onder voor het buitenland. “Ook komt er een tweede Universiteit en het PTC zal in de toekomst meerdere studierichtingen bieden”, zei de Onderwijsminister.

Peneux riep de studenten op verder te studeren. Jij hebt jouw eigen toekomst in eigen handen en wij geven jou de mogelijkheid om hoger op te komen, zo sprak hij.
Het LBO Meerzorg heeft een A-Richting, met de volgende studierichtingen: Electrotechniek, Voertuigentechniek en Bouwkunde en is een dag- en avondschool. Momenteel telt de school 145 leerlingen en zijn er 12 leerkrachten verbonden aan deze school. De leerlingen komen onder andere van Peperpot, Marienburg, Kronenburg en Nieuw Amsterdam.

De machines die gedoneerd zijn, zijn onder andere: een bankschroefmachine,een vlakbankmachine, een tafelcirkelzaagmachine,een compressor. Kosmos Energy heeft de school ook voorzien van een alarmsysteem en drinkwater.