Workshop curriculum ontwikkeling voltooid

904

17361889_1442278772489677_6453085273738191791_nMedewerkers van de afdeling Curriculumontwikkeling, Basic Life Skills en CENASU van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (Minowc), recentelijk deelgenomen aan een tweedaagse workshop “curriculum her-ontwerpen”. De workshop was gericht op het versterken en verdiepen van de kennis van de deelnemers over de begrippen die gebruikt worden door curriculum specialisten tijdens het ontwerpen van curricula. De workshop is verzorgd door Prof. Dr. Koen Depryck.

Tijdens de workshop werd op interactieve wijze ingegaan op verschillende onderwijskundige – en technische aspecten bij het (her) ontwerpen van curricula in het onderwijs van de 21ste eeuw. Met het oog hierop werd op interactieve wijze een uitleg gegeven over onder meer relevante (basis)begrippen, componenten, dimensies, matrix en taxonomie van het (her)ontwerpen van curricula. Eveneens werd aangegeven hoe belangrijk het is om tijdig alle stakeholders te betrekken bij het (her)ontwikkelen van curricula zoals de leerlingen, de leerkrachten, de ouders en de arbeidsmarkt. Deelnemers werkten tijdens de plenaire brainstormings sessies aan concrete opdrachten waarbij ze invulling gaven aan leerdoelen, leerinhouden, leerervaringen en evaluatie. De deelnemers vonden de workshop leerrijk vanwege de professionele – en praktische aanpak. De workshop werd gehouden in de vergaderzaal van de Ontwikkelingsdienst van het Minowc.

In april a.s. worden er vervolgsessies gehouden t.b.v. de verschillende vakgroepen verbonden aan de afdeling Curriculumontwikkeling en vertegenwoordigers van andere afdelingen van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen & Cultuur (Minowc).