Backtrack-route krijgt legale status door regulering

2486

17362495_1782961655365804_4425038080266385916_nDe Minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT & C), Jerry Miranda, zal binnen drie maanden zorg moeten dragen dat de bouw van de aanmeersteiger, de controleposten en alle andere faciliteiten bij de Backtrack-route aan de Corantijnrivier zal worden opgeleverd. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie gaf vrijdag aan de boothouders in het district Nickerie aan dat dit te maken heeft met de regulering van de Backtrack-route.

Politie, militairen en vertegenwoordigers van het Ministerie van LVV zullen permanent worden gestationeerd bij deze route. Er zal controle zijn op goederen, vleeswaren, groenten en fruit vanuit Guyana en reizigers zullen met een geldig identiteitsbewijs de oversteek moeten doen. Verder zal er ook gelet worden dat er geen criminelen het land zomaar in en/of verlaten. Tenslotte zal het proces om de boothouders te certificeren ingezet worden en zullen bootvergunningen worden uitgegeven.

De boothouders zijn heel erg ingenomen met dit besluit van de regering en willen zelfs financieel inkomen om de aanmeersteigers te helpen bouwen. Verder willen ze de dat de illegale status van Backtrack-route legaal gemaakt worden door deze in de toekomst een andere benaming te geven.