De 23-jarige Saak P. pleegde in de vroege ochtend van donderdag 16 maart met zijn metgezel een inbraak in een woning te Latour. Zij forceerden een raam aan de zijde van de slaapkamer open en drongen zo en het huis binnen. Het echtpaar dat tegen die tijd nog in diepe rust lag, werd door de geluiden die de inbrekers in het huis maakten, wakker. Op dat ogenblik vluchtten de inbrekers weg, maar namen ook twee mobiele telefoons mee.

De man des huizes achtervolgde de dieven en zag kans ene Sjaak aan te houden en de politie in te schakelen. De andere inbreker is nog voortvluchtig, maar de politie werkt nog aan zijn opsporing en aanhouding. Bij Sjaak hadden ze alleen maar een toestel terug kunnen vinden. Hij werd na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.