Sporttas met 12.277 gram cocaïne aangetroffen te Johan Adolf Pengelluchthaven

2228

Op dinsdag 21 januari heeft het Bestrijding Internationale Drug (BID) team op de Johan Adolf Pengelluchthaven tijdens controle in de machineruimte van een beltwagen een sporttas met daarin 12.277 gram cocaïne aangetroffen. De belt wagen wordt gebruikt om bagage te transporteren om in en uit te laden.

De drugs werd in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling Narcoticabrigade. Na goed speurwerk kwamen drie medewerkers van een extern bedrijf voor lossen en laden in beeld. Andro M. (32) en Raoul D. (29) zijn op zondag 2 maart aangehouden. De derde verdachte, de 42-jarige Duncan D. is op zaterdag 8 maart aangehouden.

Het trio ontkent iets van deze zaak af te weten. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de drie ingesloten.