Minister NH respecteert besluit rvc EBS omtrent schorsing directeur Parmessar

1990

De raad van Commissarissen (rvc), het hoogste orgaan binnen de NV van de EBS en de vertegenwoordigers van de aandeelhouders, heeft gisteren de algemeen directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, met onmiddellijke ingang voor een maand geschorst. Volgens de rvc was er een vertrouwensbreuk onstaan met Parmessar. Hij zou vaker in strijd met beleidsaanwijzingen hebben gehandeld, zoals: het gedeeltelijk afsluiten van Diakonnessenziekenhuis en tegen de instructies in talmen met de heropening van de stroomtoevoer. De dispuut met de United Caribbean Contracters (UCC) was ook nog niet volgens de instructies van de rvc opgelost.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen gaf te kennen dat zij geheel achter deze schorsing staat, omdat de rvc moet waken voor de belangen van de NV EBS namens de staat. Hij gaf aan dat het besluit van de rvc gerespecteerd moest worden.

Parmessar mag de EBS niet meer als directeur vertegenwoordigen; hij mag zonder toestemming van de rvc de bedrijfsterreinen en gebouwen van de EBS niet zomaar betreden en tenslotte zal hij de gelegenheid krijgen zich binnen een maand te verweren bij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.