Overdracht apparatuur inzake uitvoering CSME economische integratie programma

1028

17264302_1276394682408318_6955667315413664872_nOm de CSME (Caricom Single Market en Economy) te bevorderen is het CARICOM Secretariaat (CariSec) bezig met de uitvoering van het CSME economische integratie programma. Hiertoe is het opzetten van een online operating system voor het delen van informatie over ondermeer de arbeidsmarkt, statistieken en sociale zekerheid noodzakelijk.

Tijdens een bezoek van CariSec in april 2016 aan desbetreffende instanties, is nagegaan in welke lidstaten er apparatuur kan worden geplaatst, die volgens eisen van de Europese Unie (EU) zullen worden gebruikt voor het voornoemd project. Daar het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme als CSME focal point, de verantwoordelijkheid draagt voor de algehele implementatie en coördinatie van het CSME regiem, heeft zij voor de distributie van het apparatuur voor het opzetten van een online operating system zorggedragen.

Mevrouw Yvette Rokadji, Onderdirecteur Handel sprak de vertegenwoordigers van de instanties toe, die in aanmerking zijn gekomen voor het apparatuur en overhandigde die ook aan hen. Aan het ministerie van Arbeid zijn 3 notebooks en 1 netwerk printer overhandigd, terwijl het Algemeen Statistiek Bureau (ABS) 2 notebooks en het Pensioenfonds 1 notebook in ontvangst mochten nemen. Op een later tijdstip kan het ABS een SPSS Statistical package van het Caricom Secretariaat tegemoet zien.