Familieleden en omstanders beletten wetsdienaren van aanhouding “Loksu”

3852

De 31-jarige Clifton M., meer bekend als “Loksu” die vele malen na opsporing uit de handen van de politie wist te blijven, werd op 23 maart uiteindelijk aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo. (RBTP) te Goede Verwachting.

Tijdens zijn aanhouding hebben familieleden en omstanders getracht de politie te beletten hun werk uit te voeren. De wetsdienaren werd door de groep uitgescholden, omdat zij het niet eens waren met het optreden van de politie. Met dit gedrag toonden de buren en familieleden dus duidelijk dat ze het eens waren met de criminele praktijken die de verdachte had gepleegd.

“Loksu” wordt ervan verdacht op 24 november 2015 een vrouw die over de Kwattaweg liep met geweld te hebben beroofd. Na aanhouding werd hij overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten en in hechtenis genomen na overleg gepleegd te hebben met een lid van het Openbaar Ministerie. De politie doet hierbij een beroep op de totale gemeenschap om wetsdienaren tijdens hun rechtmatige uitoefening van hun beroep niet te beletten.