Oplichter aangehouden door politie Jarikaba

1597

De 44-jarige die ervan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting, is op dinsdag 21 maart door de politie van Jarikaba achter slot en grendel geplaatst.

Enkele benadeelden (allen ondernemers) deden aangiften tegen hem. Volgens verklaring van de aangevers hebben zij van Clifton een eigen handig geschreven brief voorzien van een stempel ontvangen. Hierin werd om een donatie gevraagd van minimaal SRD 200 voor zijn Stichting in het district Brokopondo. Deze Stichting zou doen aan armoedebestrijding in het verre binnenland.

Inmiddels heeft hij bekend dat hij de gelden ten eigen bate heeft gebruikt. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat Clifton meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Benadeelden die denken te zijn opgelicht door Clifton kunnen zich alsnog in verbinding stellen met de politie van Jarikaba op het telefoonnummer 0328080.