78-jarige Nederlander ingesloten voor mishandeling

2406

Op woensdag 22 maart heeft de politie van Zanderij de 78-jarige Lucien H. aangehouden op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

Lucien die illegaal in Suriname vertoeft zou het land worden uitgezet. Toen hij door een medewerkster van de luchthaven werd begeleid naar het vliegtuig, nam hij de vrouw plotseling in een wurggreep. De vrouw aarzelde geen moment en duwde de man van zich af. De andere medewerkers kwamen erbij en schakelden de politie in.

De bejaarde is door de ingeschakelde politie aangehouden. De wetsdienaren constateerden dat Lucien te diep in het glaasje heeft gekeken. Hij werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politie bureau. Toen hij nuchter was is hij voorgeleid.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de illegaal bejaarde man achter slot en grendels geplaatst.