Aanpassing brandstofprijzen met 58 cent per liter unleaded en 23 cent per liter diesel

2036

Bij de verschillende pompstations was er gistermiddag een drukte op te merken. De reden hiervan was dat vele mensen nog voor de oude brandstofprijs hun voertuig vol wilden tanken voordat de nieuwe prijs per woensdag ingaan. Met een verhoging van 58 cent per liter unleaded benzine al de consument nu 58 cent duurder moeten betalen en voor een liter diesel is er een verhoging van 23 cent.

Volgens de voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS) zal de gemeenschap het moeilijker hebben met hun huishoudens. Velen zullen de financiele druk zeker voelen. Hij vond dat dit in tegenstelling zal zijn met wat de minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, eerder beweerde dat deze minimale verhoging niet voelbaar zal zijn.

Minister Ferdinand Welzijn gaf eerder aan dat deze verhogingen nodig is, omdat de brandstofprijs op de wereldmarkt fluctuerend is en ook omdat de ‘government take’ wordt aangepast.