Drie rovers probeerden gisterochtend in een bar tegenover het politiebureau Nieuwe Haven, inbraak te plegen. Toen de eigenaar zijn winkel al heel vroeg wilde openen, zag hij plots de drie rovers al in de winkel. Een ooggetuige die in een bus zat, zag hoe de eigenaar overrompeld werd door de rovers. Verder zag de ooggetuige ook hoe de rovers wegvluchtten met een bordeaux auto.

De bareigenaar kon tijdens zijn overrompeling toch naar zijn wapen grijpen om af te vuren. Een van de rover werd hierdoor dodelijk geraakt. De eigenaar zelf kreeg een diepe kapmesverwonding die door de twee rovers werd gebruikt. Zij konden niets buitmaken en kozen het hazepad. De ene rover had wel zijn leven gelaten na de schotwond van de bar eigenaar. Buiten het gebouw werden er ook bloedsporen aangetroffen.

De Commissaris van Politie, Inder Jaagbahadoer bevestigde dit gebeuren. Het ontzielde lichaam van de rover werd voor sectie in beslag genomen.