Bouterse: Terugbrengen gevoel van veiligheid samenleving door harde acties tegen criminaliteit

3181

Tijdens de persconferentie van President Desi Bouterse hedenmiddag in het Paleis, kondigde hij harde acties aan, die gevoerd zullen worden tegen de criminaliteit in ons land. In het Apoma-en het Lawagebied is de criminaliteit zo erg dat zelfs vrouwen niet naar hun kostgrondjes kunnen gaan. Ook de wraakberichten die via social media circuleren, nadat een rover eerder deze week werd doodgeschoten, kan niet goed worden gepraat. Tenslotte gaf de president aan dat een demonstratie voeren het volste recht is van de burger, maar dat de demonstratie die voor aanstaande donderdag is gepland, binnen regel en wetgeving zal moeten plaatsvinden. Hij gaf aan dat zelfs criminelen zijn opgeroepenom deel te nemen aan deze demonstratie en dat politieke opponenten misbruik zullen maken om van dit democratisch recht hun munt hieruit slaan.

Het staatshoofd gaf aan dat er inmiddels samen met de veiligheidsdiensten zaken omtrent de veiligheidsituaties in ons land in kaart is gebracht en dat de procureur-generaal daarvan ook al op de hoogte is gesteld. Voor de acties in het binnenland is de medewerking van de bevriende naties ingeroepen.

Omtrent de wraakacties van de onlangs doodgeschoten rover gaf de president aan dat er tien namen van jongeren zijn geidentificeerd en dat ouders en familieleden zeker bijbetrokken zullen worden.

Desi Bouterse roept de totale gemeenschap op om het hoofd koel te houden en de regering alle gelegenheid te geven met de haar ten dienste middelen deze zaken tot beheersbare proporties terug te brengen.