Organisator Maisha Neus protestacties via Facebook bedreigd

2333

Maisha Neus, organisator van de protestacties op het Onafhankelijkheidsplein deed samen met de andere organisator, Siebrano Pique, aangifte bij het politiebureau aan de Keizerstraat tegen de bedreigers. Maisha kreeg via een nepaccount op Facebook berichten binnen waarin gevraagd werd of ze wel wist wat een kogelbrief was en dat ze alvast een kogelvrije vest moet aanschaffen. Ook Siebrano kreeg het te verduren via social media. Mensen halen naar hem uit als te zijn een onrust zaaier en dat hij geen respect toonde aan de president van ons land. Beide initiatiefnemers gaven aan gewoon hun demonstraties voort te zetten en mee te doen aan de acties van de vakbonden en bedrijven vandaag.

Curtis Hofwijks van de actiegroep ‘We zijn moe’ gaf aan dat mensen op de actievoerders worden gestuurd om de protesterende mensen in de war te brengen en onrust te veroorzaken. Hij roept daarom de demonstranten aan gewoon niet te reageren op deze stommiteiten.