Eugéne van der San gaat voor harmonieuze samenwerking met KPS

1460

17796066_1127224497388114_4445745392987225112_nDe minister van Justitie en Politie, Eugéne van der San heeft tijdens de kennismakingsbezoek bij het Korps Politie Suriname op woensdag 5 april aangegeven dat hij voor een harmonieuze samenwerken gaat met de politie organisatie.

De minister zegt kennis te dragen van het reilen en zeilen binnen de politie organisatie en dat hij bereid is om de rechtspositionele problemen in her beschouwing te nemen en op te lossen. Voor de minister is het belangrijk dat rechtpositionele zaken van alle personeelsleden bij het KPS goed geregeld zijn, zodanig dat men in een sfeer moet werken waarbij er geen ontevredenheid heerst. De minister gaat voor een harmonieuze samenwerking met en binnen de politie organisatie.

De minister heeft aangegeven dat gelet op de werkdruk en de werkzaamheden er een week is uitgetrokken om met alle onderdelen van het ministerie een kennismaking te hebben.
Korpschef Agnes Daniel heeft een uiteenzetting gegeven over het KPS, waarbij voornamelijk zijn meegenomen de knelpunten van de politie organisatie.


De minister heeft aangegeven dat vanwege de verruwing van de criminaliteit er zodanige acties moeten worden ondernomen dat het Korps Politie Suriname met ondersteuning van andere diensten zodanig toegerust moet worden voor bestrijding van de criminaliteit en alles wat daarmee samenhangt. Het uitgangspunt is wel dat alle acties die worden ondernomen rechtstatelijk binnen de bevoegdheid van het wettelijke kader geschieden.