Protestactie voor maandag opgevoerd naar tweede versnelling

4200

De vakbondsleider Robby Naarendorp deelde mee dat de protestloop maandag opgevoerd zal worden naar de tweede versnelling. De verzamelplaats zal weer het Kerkplein zijn omstreeks 10.30 uur.

De actiegroep “Wij zijn Moe’ omder leiding van Curtis Hofwijks en Xaviera Jessurun van Next Generation riep ook een ieder op, onder andere de jongeren en studenten, om deze actie te ondersteunen. Andere sprekers die aan het woord kwamen tijdens de protesdemonstratie van vrijdag j.l was Dayanand Dwarka, bestuurslid van C-47. Hij vond dat het volk verder verarmd wordt als Desi Bouterse de leiding van het land heeft.

De voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, gaf aan dat de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, mag rekenen op een uitdaging die niet uit de weg gegaan zal worden. Ook vroeg hij de aanwezige demonstranten om een applaus voor de initiatiefnemers, Maisha Neus en Siebrano Pique, die maandag hun protestactie hadden gehouden en nu gezien worden als vijanden en bekritiseerd worden, omdat ze hun visie gegeven hebben. Tenslotte riep hij de mensen op om de mensenmassa voor de volgende week te verdubbelen.