Benzineprijs wederom gestegen

5956

Na de stijging van de bezineprijs op 3 april, zal er vanaf vandaag, woensdag 12 april wederom meer neergeteld worden voor de benzine bij de pompen van SOL. De nieuwe prijzen zijn door de minister van Handel, Industrie en Toerisme bepaald bij de SOL. De prijs voor ongelode benzine zal SRD 6,07 per liter kosten; voor een liter diesel is de prijs gesteld op SRD 5,13 en voor een liter ongelode benzine met additieven zal er SRD 6,21 per liter betaald moeten worden.

De prijsstijging is te wijten aan de fluctuerende trend van de wereldmarktprijs voor brandstof en de aanpassing van de governement take, aldus de minister van Handel, Industrie en Toerisme. Ondanks de eis van delen van de vakbonden om de vorige verhoogde brandstofprijzen terug te draaien, is de benzineprijs integendeel gestegen. Bij GOW2 zijn de prijzen voorlopig nog niet onderhevig aan veranderingen.