NH: Intrekking verhoogde benzineprijs

4093
De pompprijs voor benzine die van SRd 5,98 verhoogd zou worden naar SRD 6,07 wordt niet verder doorgevoerd. De prijs van Srd 5,98 voor een liter benzine blijft gehandhaafd. Dit deelde de minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, mee.
De minister gaf aan deze verhoging niet meer door te laten voeren, omdat de wet en maatschappelijke realiteit de overheid de mogelijkheid geven om afhankelijk van de omstandigheden tot enige flexibiliteit in de marges te komen die samen in overleg met de oliemaatschappijen kan geschieden.
Dit wil dus zeggen dat er binnen de marges de ene keer iets ingeleverd kan worden en de andere keer het ingeleverde ook weer teruggenomen kan worden. Het permanente en vastgestelde bedrag van de governement take op brandstof is namelijk gesteld op SRD 1,30 voor unleaded, Srd 1, 40 voor super unleaded en tenslotte is voor de diesel dit gesteld op 70 cent.