17-jarige omgekomen na auto-ongeluk

2512

In de vroege ochtend van vrijdag 14 april vondt er een auto ongeluk aan de Derde Rijweg. Het gaat om een voertuig die aanzienlijk beschadigd is tegen een schutting.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat er drie inzittende waren. De 17-jarige Aksay Mahabier heeft ter plaatse het leven gelaten. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. De twee andere inzittenden zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder van het voertuig met een hoge snelheid moet hebben gereden en op een gegeven moment controle over de besturing van het voertuig moet hebben verloren met als gevolg dat het voertuig van de weg raakte, over een sloot vloog en tegen een schutting tot stilstand kwam.

Geen van de overlevenden konden bij navraag een rijbewijs tonen aan de wetsdienaren. Volgens verklaring van een hunner kwamen zij van een dancing en hadden zij zich te goed gedaan aan alcohol.

Het lijk van het verkeersslachtoffer is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie. Het onderzoek moet nog uitwijzen wie de bestuurder van het voertuig was.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de verkeersunit van regio Midden. Met de dood van Aksay is de verkeersbarometer gestegen naar 16.