Dronken man ingesloten voor huiselijk geweld en poging brandstichting

2009

De 42-jarige Hemantkumar F. die dreigde de woning in brand te zullen steken, is op dinsdag 11 april door de politie van Livorno achter slot en grendel geplaatst.

Hemantkumar heeft op maandag 10 april bij thuiskomst in beschonken toestand één van zijn minderjarige kinderen uit gescholden. De moeder was op dat moment niet thuis. Zij is door de buren die de politie inschakelden van het gebeuren in kennis gesteld.

Inmiddels ging de dronkaard ertoe over de woning en een microwave te besprenkelen met diesel. Hierna stak hij met een stuk papier de microwave in brand. Door kordaat optreden van omstanders kon erger worden voorkomen. De microwave liep schroeischade op.

Hemantkumar werd overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter was, is hij voorgeleid. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten.