De vredige protestactie van vandaag, dinsdag 18 april kreeg een grimmige wending, toen de politie hardhandig optrad tegen de demonstranten. De leiders van de verschillende vakbonden met name, Wilgo Valies en andere actievoerders: Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider werden samen met een burger genaamd, Ewald, opgepakt, gearresteerd en afgevoerd.

Tijdens de demonstratie kwam het plots tot een handgemeen met een inspecteur eerste klasse en de burger Ewald aan de Zwartenhovenbrug-en de Keizerstraat. Volgens omstanders werd Ewald door de inspecteur geduwd, waarna deze terug duwde. De gezondheidsbril van de agent zou ook kapot zijn gegaan tijdens dit gebeuren. Ewald werd daarom hardhandig aangehouden en in de bak van de pick-up gegooid. Curtis Hofwijks, leider van de actiegroep “We zijn Moe”, die zich ook tussen de menigte bevond, kreeg tevens dezelfde hardhandige behandeling. De politie schopte en trapte hem, alhoewel hij zich niet verzette.

Eerder wilden de agenten Wilgo Valies arresteren, maar hij werd door de betogers beschermd. Valies sprak in theater Unique de mensen aan om morgen omstreeks tien uur door te gaan met deze demonstratie die naar zijn zeggen het begin is van een dictatoriaal beleid. Toen hij met zijn oproep klaar was en zich klaarmaakte voor zijn vertrek naar huis, stormden het zwaarbewapende arrestatieteam, de politie en de mobiele eenheid het theater binnen om Valies vast te grijpen en hem af te voeren.