Eerder verscheen er een bericht in de media dat de PL’er, William Waidoe, die tevens assembleelid is, samen met een oom, genaamd John, op bezoek zou zijn geweest bij de NDP topper Desi Bouterse.

Naar aanleiding van dit gerucht, reageerde William Waidoe tijdens de eenheidsmanifestatie van de Pertjajah Luhur in Nickerie, dat hij voor geen cent van plan is om Pertjajah Luhur (PL) te verlaten. Hij benadrukte erbij dat hij zich nooit zal mengen met de NDP. Tijdens een vraaggesprek benadrukte hij ook concreet nooit op bezoek te zijn geweest met oom John bij Bouterse thuis. Oom John is een zakenman die al een ruim een week geleden uitlandig was. William kon zich dus niet voorstellen hoe het gerucht de ronde deed dat hij met deze oom op bezoek was bij Bouterse. Hij gaf aan ook eerder geruchten de ronde deden dat hij uit de partij zou stappen, toen de heer Sapoen uit de Pl ging. Maar dit is inmiddels twee jaar geleden en hij gaf aan nog in de Pl te zijn. Volgens William Waidoe zijn er leiders die met dit gerucht getracht hebben scheuring binnen de partij te criëeren.

Voor de PL’er, William Waidoe, bestaat er geen rede om weg te lopen van de Pertjajah Luhur. “Als de NDP in staat is om als coalitie het land goed te besturen en het volk uit de pinarie te halen, kan er gepraat worden, aldus de prijs van Waidoe richting de NDP.