Lancering voorstel indamming door Juspol

2938
Foto: Waterkant.net

In verband met de rouwdienst van de twee overledenen, vader Lin Zhi Di en zijn zoon Lin Yan, die op 4 april tijdens een roofpoging in de vlammenzee kwamen te overlijden, besloot het overkoepelende organisatie van de Chinese verenigingen, De Surinaamse Chinese United Association, het Chinese bedrijfsleven op te roepen om als stille protest hun deuren voor die dinsdagmiddag gesloten te houden.

Tijdens de rouwdienst was de minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, ook aanwezig, waarbij hij een voorstel lanceerde om de verruwde criminaliteit aan te pakken. Hij gaf aan het Nationaal Leger erbij te betrekken en een wetsaanvulling te doen. Zo zal een winkelier een verdacht figuur vragen wat die persoon wilt kopen. Kan de persoon dat niet aangeven, kan zo een winkelier een beroep op de persoon doen om de winkel te verlaten. Als de persoon hieraan geen gehoor geeft, kan de winkelier overgaan tot zelf handelen.

Tenslotte vroeg de minister respect voor de Chinezen op te brengen, omdat op basis van de rechten van de eerste groep Chinezen in Suriname, de nieuwe groep Chinezen dezelfde rechten blijven behouden.