Vier roofverdachten kort na beroving aangehouden

2647

Op woensdag 19 april kreeg de politie van het ressort Santo Boma melding van een slachtoffer dat beroofd is geworden door vier criminelen. De verdachten hebben het slachtoffer beroofd van een tas inhoudende een onbekend geldsbedrag. Het slachtoffer is chauffeur van een rijstbedrijf.

Na verkregen informatie van het slachtoffer zette de surveillance unit Midden de achtervolging in. De criminelen raakten door onbekende rede van de weg met het door hen bestuurd voertuig en belandden in een goot. Zij renden vervolgens een bosschage in. Waarschuwingsschoten brachten hen niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten en raakte de verdachte Fernando in het been.

Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo waar hij onder politie bewaking is opgenomen.

De 22-jarige Stanley N., Byorn V. (22), Gillermo, P. (20) en de 24-jarige Fernando H. zijn gelijk aangehouden door het Surveillance team van regio Midden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.