Drugsverkoper aangehouden door de Narcoticabrigade

3487

Na uitgewerkte informatie van de afdeling Narcoticabrigade van de politie, is de 33-jarige Gwiney P. op donderdag 13 april in het district Wanica aangehouden.

Op weg naar zijn woonadres, signaleerden de wetsdienaren het voertuig van Gwiney op voornoemde weg. Zij sommeerden de bestuurder tot stoppen. Het voertuig, van Gwiney werd op dat moment bestuurd door ene G.A. (31). Gwiney zat als bijrijder in de auto. Bij het zien van de politie poogde hij een hasj sigaret in een van zijn handpalmen te verbergen. Bij een onderzoek in het voertuig zijn aangetroffen een blok hasj van 0.66 gram en een vuistvuurwapen van het merk Barreta met zes scherpe patronen. Gwiney verklaarde dat de hasj voor eigen gebruik is en dat hij niet weet hoe het wapen in de auto terecht is gekomen.

Bij een onderzoek in zijn woningstuitte de politiemannen op vier zakjes met crack cocaïne met een gewicht van 460 gram. In drie van de zakjes zaten er grote stukken, terwijl in het vierde zakje gesneden stukjes zaten. Het vermoeden bestaat dat de gesneden stukjes zouden worden verpakt voor de verkoop. Zowel de drugs als het wapen zijn in beslag genomen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Gwiney achter slot en grendel geplaatst, terwijl zijn vriendin G.A. is heengezonden.