Costa Rica is met twee overwinningen de eerste ploeg in poule B die door gaat naar de volgende ronde van het Concacaf U17 WK-kwalificatie toernooi. In het Estadio Maracana won de koploper dinsdagavond met 3-0 na een 1-0 ruststand van de Surinaamse selectie.

Julen Cordero, Josue Abarca en Justin Montero scoorden voor Costa Rica. In de 73e minuut miste Costa Rica speler Walter Corter nog een strafschop. Ook Cuba, nu met vier punten op zak, deed in poule B goede zaken en versloeg Canada met 2-1. De top twee teams van elke poule gaan over naar de volgende ronde.

Op vrijdag 28 april komen tegen elkaar uit: Canada vs. Suriname, Costa Rica vs. Cuba. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan over naar de volgende ronde. De zes landen worden in twee poules van drie landen verdeeld. In elke poule wordt een halve competitie gespeeld. De poule winnaars spelen de finale op 07 mei en kwalificeren zich samen met de twee nummers twee voor het WK eindtoernooi. Het eindtoernooi wordt later dit jaar in India wordt gehouden.

Bron: SME sport