Kortgeding wegens beknotting aangespannen tegen Staat Suriname

2613

18157527_1174472882680308_8000053161220240072_nTijdens de protestmars van dinsdag 25 april j.l voelden de actievoerders zich beperkt in de uitoefening van de grondrechten. De route die ze van de Kerkplein richting het Onafhankelijkheidsplein wilde afleggen, werd namelijk anders ingevuld door de districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Oost. Dit is de reden dat de organisatie een kortgeding aanhangig zal maken tegen de Staat Suriname.

Er werd een brief naar president Bouterse verstuurd, waarin gevraagd werd de beknotting van deze vreedzame betoging terug te draaien en een copie van deze brief werd tevens overhandigd aan de Assembleevoorzitter, Jennifer Geerlings-Simons. Robby Berenstein, de voorzitter van de C-47, wil namelijk duidelijkheid in deze kwestie.

De actievoerders maakt zich inmiddels klaar om ook in Nickerie acties te voeren. Ze eisen nog steeds terugdraaiing van de verhoogde brandstofprijzen en stopzetting van de verdere verpaupering van het volk.