President Bouterse vindt koersdaling 7.80 naar 7.70 geweldige prestatie

33150

Tijdens een kadermeeting afgelopen zondag in het partijcentrum Ocer gaf president Bouterse, tevens voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), aan dat er zonder enige interventie van de Centrale Bank van Suriname de koers voor 1 USD van 7.80 gedaald is naar 7.70. Hij vond dit een geweldige prestatie en vroeg zelfs om een applaus toen niemand hierop reageerde.

Hij gaf verder aan dat er eind 2017 een lichte groei zal zijn en daardoor het land vanuit 0.9 naar 1 zal komen en dat in 2018 deze groei groter zal worden, omdat er grote projecten zullen komen. De NDP-voorzitter zei te weten dat mensen het inderdaad sociaal heel moeilijk hebben en dat er voor deze mensen wekelijks 5000 pakketten verstrekt worden die later vermeerderd zal worden naar 10.000 en die buiten het project van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting vallen. “Er wordt dus gewerkt, maar we houden ervan om ons land negatief af te schilderen en te bejegenen, aldus de voorzitter van de NDP.