Golden boy op bezoek bij minister Sport- en Jeugdzaken

2423

De Olympische goudenmedaille winnaar Anthony Nesty, bekend als de Golden boy, heeft vandaag een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo. Anthony Nesty is de ambassadeur voor zwemmen in America en is daar reeds 19 jaar bezig met het professioneel begeleiden van zwemmers.

Ook is hij de hoofd coach aan de University of Florida. De minister is enthousiast over het bezoek van de topzwemmer en bekijkt mogelijkheden om gebruik te maken van zijn deskundigheid bij het ontwikkelen van de zwemsport in Suriname.

Anthony Nesty heeft aangegeven bereidt te zijn om zijn deskundigheid te delen onder vooral jongeren. De Golden boy groeide in 1988 uit tot een nationale held toen hij bij de Olympische Spelen in 1988 de gouden medaille heeft gewonnen bij het onderdeel 100 meter vlinderslag.