Vergunning aanvraag protestmanifestatie Nickerie afgewezen

1914

De organisatoren van de protestmars, C-47, PWO, BVL/ALS en het Burger Collectief hebben vandaag wederom, de redenen die geleid hebben tot het afblazen van de protestmanifestatie op zaterdag 6 mei in het district Nickerie, ervaren als een ernstige beknotting van democratische rechten.

De vertegenwoordigers van de BVL/ALS in Nickerie, Sanjay Kanhai en Premesh Debi, die de vergunning van de geplande protestmars tijdig hadden aangevraagd, kregen een schrijven waarin stond dat de gewestelijke politiecommandant (GPC) bewaar had tegen de verlening van de aangevraagde vergunning op de genoemde dag, datum en tijdstip. De reden hiervan was dat er reeds lang van tevoren een vergunning is verleend aan de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) om op dezelfde dag de Nicoparally (Nickerie, Coronie, Paramaribo) 2017 te houden. Vanwege de drukke zaterdag zouden er volgens de gpc meer politiemannen in en rondom Nieuw-Nickerie worden ingezet, waardoor er onvoldoende manschappen voor de begeleiding van de protestmars zou zijn.

Kanhai deelde dit bericht op donderdagmorgen mee tijdens een persconferentie in het actiecentrum van BVL/ALS in Nickerie. Het verbaasde hem dat hij dit bericht nu pas kreeg, omdat er de vorige week tijdens een gesprek met de gpc niks omtrent het beschikken van onvoldoende manschappen voor 6 mei werd aangehaald. De vraag van de organisator om de protestmars eerder te laten beginnen werd ook geweigerd, maar de organisatie overweegt alsnog deze vreedzame protestmanifestatie op een nader te bepalen datum te laten plaatsvinden.