Viertal inbrekers te Santodorp aangehouden

2441

Een viertal inbrekers, Pompa J. (17), Giovanni P. (29), Alimbokha D. (27), en Mano E. (22) waren in de vroege ochtend van 1 mei door de gemengde eenheid te Santodorp aangehouden. Zij werden na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie opgesloten. Pompa kreeg gratis loge in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli vanwege zijn leeftijd. Intussen is de zaak overgedragen aan de recherche van Regio Midden.

De reden van hun aanhouding was om het feit dat ze een inbraak in een kerk te Sunnypoint hadden gepleegd. Zij gingen er met verschillende muziekinstrumenten zoals: microfoons, twee keyboards en gitaren ervandoor, maar gedroegen zich in hun voertuig verdacht toen ze de politie op de Verlengde Ephraimzegenweg tegenkwamen en vervolgens met hoge snelheid weg reden. Toen de wetsdienaren dit in de gaten hadden, schroomden zij niet om de achtervolging in te zetten. Uiteindelijk werd het voertuig op de hoek van de Goede Hoop-en de Emphraimzegenweg klemgereden en kwam de politie bij de controle van het voertuig en navraag tot de ontdekking dat ze net een inbraak hadden gepleegd.