Vergillio Rebin, Onderdirecteur Algemeen Beheer.
Vergillio Rebin, Onderdirecteur Algemeen Beheer.

De bezuinigingsmaatregelen die door het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn genomen, werpen vruchten af. Renovatiewerkzaamheden die eerder werden uitbesteed, maar thans door de afdeling Technische Diensten zelf ter hand worden genomen,verlopen vlot. “Het is een bezuinigingsmaatregel die we getroffen hebben om niet alleen binnen eigen huis projecten te doen, maar ook om gebruik te maken van de kwaliteit die we in huis hebben”, zegt Vergillio Rebin, Onderdirecteur Algemeen Beheer.

Op dit moment verkeren de renovatiewerkzaamheden aan het oud ODAB-gebouw, ook bekend als het Volksmobilisatie-gebouw, in een afrondende fase. Met name de eerste etage is al bijna af.Ook op het hoofdkantoor van Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat worden restauraties verricht. Andere renovatieprojecten betreffen diverse Bureaus voor Burgerzaken(BvB’s) van onder andere Debike en Tamanredjo.

Het aanpakken van de gevels en de werkruimten van het hoofdkantoor van CBB brengt volgens Rebin met zich mee dat de ambtenaren gemotiveerder zullen zijn om hun werk uit te voeren. De renovatie van de afdeling Centrale Mutatie Verwerking(CMV) is eveneens in proces, terwijl de werkzaamhedenop de afdelingenCentraal Personeelskaarten(CPK) en Demografische Statistieken reeds zijn afgerond. “Intussen werken wij aan een spoedige oplossing voor de gevels, die in slechte staat verkeren”, zegt de onderdirecteur desgevraagd.

Volgens Rebin zullen ook andere afdelingen, die reeds in het ODAB-gebouw gehuisvest waren, worden gerenoveerd. “Op de eerste etage is een multifunctionele zaal gehuisvest voor het Algemeen Secretariaat voor de Verkiezingen(ASV),die er gebruik van zal maken voor het verzorgen van trainingen, workshops en dergelijke in het kader van verkiezingen, maar het zal ook gebruikt worden als vergaderruimte.” Nagegaan wordt of afdelingen zoals tekstinvoer, expeditie, hoofdbewaking en beleidskamer ook in het voormalig ODAB-gebouw kunnen worden ondergebracht.