Ex-arbeider ingesloten voor diefstal laskabel en snijmachine

2177

De 24-jarige Riteshkoemar G. is op vrijdag 28 april aangehouden door de politie van Livorno n samenwerking met de politie van Saramacca.

Riteshkoemar wordt ervan verdacht samen met een andere jongeman op vrijdag 21 april diefstal te hebben gepleegd op een adres in het ressort Livorno. Daar zouden zij 25 meter laskabel en een snijmachine hebben weg genomen. Een arbeider die op die dag werkzaamheden daar verrichte, tipte de politie over deze strafbare handeling. Riteshkoemar die ex-arbeider blijkt te zijn, kwam in beeld. Hij werd opgespoord en in het district Saramacca aangehouden.

Riteshkoemar bekende volmondig de laskabel te hebben weg genomen en verkocht. Van de snijmachine ontkent hij echter iets af te weten. Op zijn aanwijzing is een schrootbedrijf in het ressort Munder aangedaan. De eigenaar van dit bedrijf ontkent ooit iets te hebben gekocht van Riteshkoemar. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de laskabeldief ingesloten en de heler heengezonden. Aan de opsporing van zijn kompaan wordt gewerkt.