18057090_1439360282795727_1436411063063544103_nHet gezin Amattohar dat in het district Commewijne in de eerste instantie leek om te zijn gekomen in de vlammenzee van de brandende woning, bleek uit een voorlopig politie-onderzoek anders te zijn. Het is namelijk gebleken dat de wetsdienaar, Donavan Amattohar, zijn vrouw Xiomara Amattohar-Emid (24) en de dochter Atifa (3) eerst dood geschoten heeft en daarna zijn zoon Tafiq van 1 jaar dood sloeg.

Alle drie lijken bevonden zich toen in de kamer. De wetsdienaar zou daarna zichzelf van kant hebben gemaakt, nadat hij uit de kamer ging om op verschillende plekken van het huis brandstof te besprenkelen en die in de fik te steken. Zowel de longen van de ontzielde lichamen van de vrouw, het dochtertje als hun zoontje waren vrij van rook. Dit constateerde de pathaloog de vorige week al. Op de plaats delict werd ook de dienstwapen en hulzen van de wetsdienaar gevonden. Dit voorlopig onderzoek werd bevestigd door de commissaris van politie Guno Roossenhoff.