Surinaamse trots Donovan Wisse gaat voor Pro Fight in Turkije

2190

pro fight Donovan 13 mei 2017Wereldkampioen en IRO-belt houder Donovan Wisse van Team Wisse gaat op zaterdag 13 mei 2017 voor zijn Pro Fight in Turkije. De A-klasse ‘no-nonsense’ Surinaamse kickbokser zal het opnemen tegen de veelvoudig wereldkampioen Adem Bozkurt.

Dit A-klasse gevecht zal worden gevochten in de Gebze sporthal in Kocaeli, Turkije en wel in een gewichtsklasse van 79 kg (3×3 minuten). Bozkurt is van Turks komaf en is viermaal wereldkampioen bij de World Kickboxing Network (WKN), Europees kampioen bij de World Association of Kickboxing Organizations (WAKO) en wereldkampioen Muay Thai K-1 MAX. Volgens planning zou de Turk het opnemen tegen Alex The Professor uit Griekenland, maar dat werd op het laatste moment afgeblazen en kwam Donovan Wisse aan bod.

Volgens Donovan is zijn voorbereiding naar dit gevecht toe erg strak geweest en verkeert hij in topvorm. ‘De beelden van Bozkurt hebben wij goed bestudeerd en is er zoals altijd natuurlijk weer een ander gameplan voor elke tegenstander. Ik ga sowieso voor de winst! Wij van Team Wisse zien dit gevecht als een opstap om hoger op te komen en meer bekendheid in Nederland te krijgen en hebben als team alle vertrouwen in dat ik met de winst naar huis kom’, aldus Donovan.

Vermeldenswaard is dat Donovan Wisse sinds zijn vertrek naar Nederland onder leiding van Etien Thezalus van Killa’s Cardio Boxing en Rayen Simson van Simson Gym NL de kickboksers Jay Overmeer, Robin Ciric, Mohammed Rizki en Joshua Karsters heeft verslagen.