Surinaamse boksers doen mee aan internationaal bokstoernooi

1206

Een boksdelegatie van elf man vertrekt op vrijdag 12 mei richting Guyana voor deelname aan een internationaal bokstoernooi. Op uitnodiging van de Guyana Boxing Assocation (GBA) heeft de SuBoBo (Surinaamse Boks Bond) gemeend zeven boksers te laten uitkomen.

De overige vier afgevaardigden bestaan elk uit twee coaches en twee bestuursleden. De Surinaamse boksers die aan de International Caribbean School Boys and Juniors Boxing Championship zullen meedoen zijn: Biondi Pikintio, Sebastian Abioni, Kelvin Wielson kelvin, Tony Lin, King Fritzgerold, Emilio Bari en Siegfried Vyent afkomstig vanuit de scholen Sparimaka, Colorado, SNL en Zuid. Aan dit toernooi zullen zes landen meedoen tw. Gastland Guyana, Jamaica, Barbados, Trinidad, St. Lucia en Suriname.

Voor de Surinaamse boksers is dit toernooi een enorme uitdaging en zijn zij al drie maandenlang strak in training. Volgens de boksbond moeten boksers altijd in training blijven om wedstrijdrijp te zijn. De SuBoBo zegt dat zij de volle ondersteuning krijgt van de GBA en dat binnenkort ook hun scheidsrechters en officials naar Suriname komen om onze mensen hier op te leiden.

De eerstvolgende evenementen van de SuBoBo zijn gepland voor juni en juli 2017. In juni 2017 wordt er een lokaal toernooi afgewerkt, terwijl in juli 2017 er buitenlandse gasten erbij zullen zijn. De SuBoBo zegt verder dat de buitenlanders een stap verder zijn dan onze boksers, maar het is tenslotte alleen oefening baart kunst met als doel zoveel mogelijk meedoen aan regionale toernooien en de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo behalen.

Bron: SME sport