Pseudo medewerker Kabinet President aangehouden voor oplichting

2116

De 46-jarige Deepak T. is op maandag 8 mei door de politie van het ressort Munder aangehouden nadat hij een aantal mensen heeft opgelicht. Hij heeft bedragen tussen SRD 10.000 en SRD 25.000 ontvangen van de mensen aan wie hij voorhield werkzaam te zijn bij het Kabinet van de President en dat hij in die hoedanigheid overheidswoningen voor hen kon regelen.

De politie roept personen die slachtoffer zijn geworden van deze oplichter op om contact op te nemen met de afdeling Fraude en Economische Delicten gevestigd in het politiebureau Geyersvlijt. De afdeling is bereikbaar op de telefoonnummers 455830 en 451313.

De politie wordt dagelijks geconfronteerd met aangiften van oplichting, waarbij personen die beweren bij het ministerie van ROGB of het Kabinet van de President werkzaam te zijn en een vorenstaande positie bekleden in de gelegenheid zouden zijn om mensen die in woningnood verkeren te kunnen helpen, met een woning of een bouwkavel. Er worden daarbij geldsbedragen gevraagd van de slachtoffers.